Workshops en bijeenkomsten

Naast de introductiecursus, kampcursus en veiligheidsopleidingen heeft JongNL Limburg nog een uitgebreid aanbod aan workshops en worden regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd. Workshops worden doorgaans aangevraagd door een afdeling of district en worden op locatie uitgevoerd. Themabijeenkomsten worden georganiseerd door JongNL Limburg op basis van actuele onderwerpen of op verzoek van de plaatselijke afdelingen. De avonden duren ongeveer tweeëneenhalf uur.

Scroll naar beneden of klik hier om de omschrjiving per workshop te lezen.
Het totale aanbod staat uitgebreid omschreven in de Groeien in JongNL-folder en is per mail aan te vragen bij JongNL. Mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Weten welke workshops voor jou geschikt zijn? Doorloop het schema Groeien in JongNL en je bent een stuk wijzer.

kosten
Een workshop duurt tweeëneenhalf uur. Kosten zijn € 135,00 voor maximaal 15 deelnemers. Elke persoon extra betaalt € 9,00. De bijeenkomsten zijn gratis, tenzij anders vermeld.

een workshop aanvragen of deelnemen aan een geplande workshop of bijeenkomst
Boek een workshop door een mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Maak wensen voor periode en avond kenbaar. De datum van de workshop wordt gepland in overleg met de organiserende groep of afdeling en de cursusstaf. Deelnemen aan een reeds geplande workshop of bijeenkomst (zie agenda) kan ook. Informeer of er nog plaatsen beschikbaar zijn. Mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

Nieuwe creatieve workshops in het assortiment

Muzikale workshop
Spelen, bewegen, zingen, muziek maken

Deze workshop is bedoeld voor leiding van alle leeftijdsgroepen of voor leden tot 16 jaar. Er is geen muzikale voorkennis nodig en het is niet erg als je niet kunt of durft te zingen. Boek je de workshop voor leiding dan maak je kennis met verschillende liedjes en spellen die je kunt gebruiken als nevenactiviteit of energizer. Je maakt deze op een leuke interactieve manier eigen en leert verschillende manieren om een lied aan te leren. Onderdelen die aan bod komen zijn: muzikale spellen, bewegen op muziek, zingen, het gebruik van intrumenten, Hoe leer je een lied aan? en Welk lied is geschikt voor welke doelgroep?.

Handige handen in beweginghandige handen
Spelen met techniek

Kinderen zijn nieuwsgierig hoe dingen werken of in elkaar zitten. Ze willen graag zélf experimenteren met materialen. Techniek heeft de toekomst en spreekt tot de verbeelding. Door technische ontwikkelingen verandert onze samenleving steeds sneller. Spelen met wetenschap en techniek kunnen een nieuwe impuls geven aan de activiteiten van JongNL. Kinderen ontpoppen zich als echte scheppers van bewegende constructies. Tijdens deze workshop gaan we lekker aan de slag. Lees meer in de folder.

De knutselkast komt tot leven
Eigentijdse knutsels maken

De knutselkast blijft vaak dicht op groepsavonden. Denk jij ook dat je niet creatief genoeg bent om, samen met je kinderen, iets te ‘kuntselen’ wat aanspreekt. Uit ervaring weten we dat knutselen heel leuk kan zijn. We bewijzen dat in deze workshop vol eigentijdse knutsels. De knutsels zijn anders dan anders en gemakkelijk tijdens een groepsbijeenkomst te maken. Je gaat aan de slag met laagdrempelige materialen die voor een prikkie te koop zijn en lang mee gaan, zodat meerdere groepen er jaren gebruik van kunnen maken. De knutsels die we maken zijn gericht op het promoten van jouw eigen JongNL-afdeling. Denk aan tasjes bedrukken, vlaggenlijn maken etc. Lees meer in de folder.


Uitgelicht: workshop Outdoorcooking
Outdoorcooking bij JongNL is oergezellig. Het is geschikt voor leiding, als workshop of als activiteit voor leden. Ideaal voor een leidingweekend, zomerkamp of een open dag. De locatie is bij de eigen blokhut of in de Ardennen. Je leert verschillende manieren van buiten koken. Je maakt gebruik van de zogeheten Dutchovens, Pizzabarbecue en de Tundragrill. Je krijgt uitleg over de verschillende materialen en technieken en geniet van een heerlijk 5 of 6 gangenmenu. Lees meer....

Deze workshop is razend populair. Al Een Outdoorcooking workshop of activiteit aanvragen kan per mail. Mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
.

complete workshopaanbod
De workshops zijn verdeeld in diverse categorieën. Klik op een workshop om direct meer te lezen. Download de folder Groeien in JongNL voor informatie over alle cursussen en workshops. Staat jouw onderwerp er niet bij? In overleg kan een workshop op maat gegeven worden. Informeer per mail naar de mogelijkheden. Mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
 

algemeen programmeren
jouw leeftijdsgroep (minioren, maxioren, junioren, senioren)
sport en spel spelen voor kleine groepen
spelen voor grote groepen
samenwerkingsspelen
gezelligheidsspelen
improvisatiespelen
samen beweging maken
creativiteit handige handen in beweging
de knutselkast komt tot leven
theaterspelvormen
proefjes en machientjes 
muzikale workshop (voor leiding of voor de groep)
natuurbeleving hout en touw
kaart en kompas
omgaan met GPS
speur- en andere tochten
bosspelen
outdoorcooking
kampvuurbegeleiding
verdieping hoe sta ik voor de groep
omgaan met tieners
omgaan met intimiteiten
omgaan met ander gedrag  
omgaan met pesten
leidingbegeleiding
werven en binden van leden en/of leiding
l
ekker in je vel
veilig en verantwoord jeugdwerk   veiligheid op kamp
omgaan met ongevallen in en om de blokhut
eerste hulp bij acute gevolgen van alcohol/grugsgebruik