zoeken in deze site

Week voor de Gezonde Jeugd
Samenwerkingsproject binnen het jeugwerk

Ieder jaar vraagt JOGG samen met gemeenten en partners door heel Nederland aandacht voor een leefomgeving waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.

De inzet van de Week voor de Gezonde Jeugd van JOGG is om kinderen en jongeren te laten opgroeien in een gezonde omgeving: thuis, op school, in de buurt, in hun vrije tijd, tijdens het sporten en op het werk. JongNL levert hier wekelijks ook een grote bijdrage aan. Zowel op fysiek, mentaal als emotioneel en sociaal vlak dragen wij een steentje bij aan de gezondheid van de jeugd en jongeren die bij ons zijn aangesloten.

Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd en die jeugd kunnen wij bereiken; sterker nog, die jeugd zijn wij! Samen met drie andere jeugdorganisaties; Speeltuinwerk Limburg, Scouting Limburg en Jeugdwerk Limburg besteden we daarom elk jaar in juni aandacht aan de Week voor de Gezonde Jeugd. We proberen vrijwilligers maar ook ouders, verzorgers, opa’s & oma’s te inspireren om met gezondheid aan de slag te gaan in hun buurt, want overal in Limburg zorgen onze jeugdverenigingen voor spel, beweging, natuurbeleving en creativiteit.

In 2022 hebben we een gezamenlijke folder uitgebracht, vol met beweegtips, met een handige QR-code, zodat je meteen bij desbetreffende informatie van de activiteit uitkwam. Meer dan 10.000 deelnemers aan de Peuter-4daagse hebben deze folder meegekregen in een goodiebag. Wil je zelf deze folder ook? Deze kun je nog altijd aanvragen via de mail, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

In 2023 maken we een vervolg op de folder, dit keer een digitale versie, omdat de peuters geen goodiebag meer ontvangen en ons bereik groter is wanneer we hem digitaal uitzetten.
De versie van 2023 zal volstaan met leuke zomertips. Spelletjes en activiteiten die buiten, bij de blokhut, in de speeltuin of in het bos te spelen zijn. Zowel alleen, als met anderen, met vriendjes of opa en oma.
Ook zullen er een paar heerlijk gezonde snacktips in staan, budgetvriendelijk en makkelijk om te maken. Zodra de folder beschikbaar is, zullen we hem hier, maar ook op social media delen. Hij is gratis te downloaden en handig voor zowel tijdens de groepsavond als in je eigen vrije tijd met je familie.