pinterest twitter facebook  vertrouwenspersoon

zoeken in deze site

Promotiemateriaal en folders

JongNL is al deccennia lang een springlevende jeugd- en jongerenorganisatie, die zich bezig houdt met de vrijetijdsbesteding van jeugd en jongeren van 4 tot 16 jaar. Met deze expertise heeft JongNL Limburg een breed scala aan verhuurmaterialen samengesteld. Een kinderfeestje, buitenspeeldag, braderie, communifeest of spellendag van de buurtvereniging? Kijk gerust eens rond en maak een keuze uit de vele spelmaterialen, spelpakketten, (spelen)boeken & CD's, promotiemateriaal of boek een workshop.

Wil je iets reserveren? Stuur dan een e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en geef aan welke materialen en voor welke dag/periode je wilt reserveren. Je wordt binnen een paar dagen geïnformeerd over de mogelijkheden. Bellen kan ook met één van de medewerkers van het bureau: 0475 520020.

    


JongNL promotiemateriaal

 Naar de promotie- en informatiefolders.


 

JongNL sweater
Heerlijke warme hoody. O.a. ideaal voor late kampvuuravonden.
Verkrijgbaar in de maten M, L en XL.

prijs  € 15,00


LAATSTE EXEMPLAREN!!

 


JongNL Vesten
Vanaf seizoen 2021-2022 zijn er nieuwe JongNL Vesten verkrijgbaar. Lekker warm voor de buitenactiviteiten of ideaal voor late kampvuuravonden. 
Verkrijgbaar in de maten S, M, L, XL en XXL.

Nu in de aanbieding voor:

prijs  € 30,00


 

JongNL keycords
Gebruik deze unieke JongNL keycord als handige sleutelhanger om je blokhutsleutel niet meer zo snel kwijt te raken. Maar natuurlijk heeft deze kleurrijke keycord tal van andere praktische toepassingen.

prijs € 0,75


 

 

festivalbandjes
Ideaal voor herkenbaarheid wanneer je met een groep een uitstapje maakt. Tip: schrjif op het bandje de naam van het kind en het telefoonnummer van de begeleider of ouder.

papier
papieren bandje, met een plakstrip vast te maken
prijs  € 0,10

stof
stoffen geweven bandje, veelkleurig, met een glijsluiting

prijs  € 0,40

 klemmap

A4-klembord
Al je paperassen bij elkaar in deze klemmap. Ideaal voor vergaderingen.


prijs  € 5,00

 schrijfblok

A4-schrijfblok
Voor al je aantekeningen tijdens de JongNL bijeenkomsten en vergaderingen.

prijs  € 2,00


 

JongNL sticker ovaal
Ook te bestellen met de naam van de afdeling erbij. Informeer voor de kosten bij het This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

prijs per 10 stuks  € 0,50

 schrijfgerei

schrijfblokjes - pennen - potloodjes
Altijd pen en papier bij de hand met dit vrolijke setje.

prijs schrijfblokje  € 0,50
prijs JongNL-pen  € 0,50
prijs potloodje      € 0,20

 banner

promotiebanners 
Banners zijn uitschuifbare informatiestandaards van 80 cm breed en zo'n 2.00 meter hoog. We hebben ze met tekst en blanco. De ideale aankleding voor een promotiestand tijdens een open dag, wervings- of promotieactiviteit. De teksten op de banners komen overeen met de teksten in de promotiefolders.

gratis te leen


 
 

skytubes
Met een skytube wordt een reclameslang bedoeld, die door middel van een ventilator omhoog wordt geblazen. Een échte blikvanger.

prijs per stuk  € 10,00

 vlag

JongNL vlag
Afmetingen zijn125 x 225 cm. Met twee bevestigingspunten.

prijs  € 35,00
en ook gratis te leen

blokhutbordje

blokhutbordje 
Een opening van een nieuw gebouw of een viering van een jubileum, is een prima aanleiding om je clubgebouw te verfraaien met dit blokhutbordje. Laat zien dat je bij JongNL hoort. Dit aluminium bord is weerbestendig en geschikt om bij de ingang van de blokhut te hangen. 

prijs  € 20,00

 promotiefilmpjes

promotiefilmpjes
Geheel in de nieuwe huisstijl en aansluitend bij het promoten van JongNL, zijn een viertal promotiefilmpjes gemaakt. Ze zijn in te zetten voor het werven van nieuwe leden, voor algemene informatie over JongNL op de eigen website of voor bijvoorbeeld ter introductie van de nieuwe leiding. De filmpjes geven in het kort weer waar JongNL voor staat. Klik hier om ze gratis te downloaden.

gratis te downloaden

 kennismakingspakket

kennismakingspakket nieuwe leiding
Om nieuwe leiding kennis te laten maken met JongNL en JongNL Limburg is een kennismakingspakket samengesteld met diverse informatiefolders.

gratis voor leden

 spreekbeurtpakket

spreekbeurtpakket
Wil jij een spreekbeurt houden over jongNL? Vraag dan het spreekbeurtpakket aan. Je krijgt diverse folders die je kunt gebruiken bij je presentatie. In het pakket zitten stickers om uit te delen, een boekje met leuke spellen en nog veel meer.

gratis voor leden

terug naar bovenpromotie- en informatiefolders 

Onderstaande folders zijn te downloaden. Wil je liever een hardcopyexemplaar, dat kan ook. Stuur een e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met je adresgegevens.


 
Groeien in JongNL 

JongNL Limburg vindt het belangrijk dat de vrijwilligers binnen de afdelingen, die de wekelijkse groepsbijeenkomsten in de praktijk begeleiden, steeds blijven groeien. Daarom biedt JongNL Limburg haar vrijwilligers een uitgebreid aanbod van workshops en cursussen, met als doel kennis delen en opdoen, ervaringen uitwisselen, het verbreden van het blikveld van vrijwilligers en hen te helpen het aanbieden van activiteiten binnen JongNL plezierig en uitdagend te houden. Vooral het van elkaar leren en het uitwisselen van ervaringen is interessant en motiverend voor vrijwilligers.

In de folder Groeien in JongNL vind je het schema Groeien in JongNL, staat het complete aanbod cursussen en workshops uitgebreid omschreven, staan de kosten overzichtelijk op een rij en lees je hoe je een cursus of workshop kunt aanvragen.

Download de folder 'Groeien in JongNL'


 

 
Het groene boekje van JongNL
 

Eens in de tien jaar publiceert de Nederlandse Taalunie een nieuwe Woordenlijst Nederlandse Taal, beter bekend als 'het groene boekje'. Het groene boekje is de bijbel voor de schrijfwijze van de Nederlandse taal. In diezeflde geest en met een knipoog naar dit boekje, is er nu ook 'Het groene boekje van JongNL'.

In het groene boekje staan de waarden en de methodiek van JongNL annu nu overzichtelijk op een rij. Als je nog eens de vraag krijgt 'Wat is dat eigenlijk, dat JongNL?', dan is dit boekje het antwoord.

Download het 'Groene Boekje van JongNL'


 
De JongNL Methode
 

De JongNL Methode is een duidelijke kompas dat houvast en herkenbaarheid biedt aan onze stabiele jeugdwerkorganisatie, die kinderen en jongeren een duidelijke, veilige omgeving biedt, waarbinnen deze met plezier zichzelf en de wereld om hen heen ontdekken.
In deze brochuren vind je alle informatie over deze JongNL Methode.

Download de folder 'De JongNL Methode'


 
 
 
Haal meer uit je lidmaatschap

Ben je leider/vrijwilliger of lid van JongNL, dan wordt er voor jou contributie betaalt aan JongNL Limburg. Wil jij weten wat JongNL Limburg zoal voor jou doet/kan doen? Je leest het in de lidmaatschapsfolder.

JongNL Limburg helpt je onder andere met programmaideeën voor de groep, informatie voor bestuurders, informatie, beantwoorden van vragen en problemen oplossen, eigentijdse provinciale activiteiten, groot assortiment verhuurzaken, gadgets en promotiematerialen in onze webshop, verzekeringszaken en het op orde houden van de ledenadministratie.

Download de 'Haal meer uit je lidmaatschap'


 

 
Het kind centraal bij JongNL

Een boekje speciaal voor ouders. Ouders zijn de beste ledenwervers. Ouders hebben vaak vragen over JongNL die voor ons vanzelfsprekend zijn. Het boekje vertelt het verhaal achter JongNL: de visie, de waarde van ons spel, de opgeleide vrijwilligers, de aandacht voor veiligheid, verzekeringen etc.

Download het 'Het Kind Centraal bij JongNL'

 

 
Werken in Leeftijdsgroepen

In het boekje Werken in Leeftijdsgroepen staat boordevol informatie en begeleidingstips per leeftijdsgroep. Kinderen ontwikkelen zich min of meer volgens vaste lijnen. Iedere leeftijdsgroep heeft zijn eigen kenmerken en mogelijkheden.

Download hier het boekje: 'Werken in Leeftijdsgroepen'


 

 
Kopen en huren bij Stichting Activiteiten JongNL Limburg
 

Stichting Activiteiten JongNL Limburg heeft een breed scala aan verhuurmaterialen.
Heb je een open dag, jubileumfeest, kinderfeestje, buitenspeeldag, braderie, familiedag, communiefeest of spellendag van de buurtvereniging?
Pak groots uit, voor een klein prijsje!

Deze (spel)materialen staan gerant voor een geweldige dag. Maak een keuze uit de vele spelmaterialen, spelpakketten of boek een actieve of creatieve workshop.
Alle benodigde informatie vind je in deze folder.

Download 'Kopen en huren bij JongNL'


 

 
De Wegwijzer van JongNL
 

Een uitgebreide folder die je de weg wijst in de wereld van JongNL. Wie is JongNL? Hoe zit de organisatie in elkaar (organisatiestructuur)? Maar ook informatie over de contributie, over het opgeven voor een cursus of activiteiten. over verzekeringen, kampvergunning, waarderingstekens en meer.

Download de 'Wegwijzer van JongNL'


 

 
Verzekeringsfolder

JongNL voert voor al haar leden, leiding en bestuurders een collectieve verzekering voor ongevallen, rechtsbijstand, wettelijke en bestuurlijke aansprakelijkheid. In deze folder lees je wat deze collectieve verzekering precies inhoudt, voor wijze bedoeld is, wat het kost en welke mogelijkheden er zijn om via JongNL Limburg aanvullende verzekeringen af te sluiten..

Download de 'Verzekeringsfolder'

 
Meerjarenvisie 2021 - 2024

Met trots presenteert JongNL Limburg haar meerjarenvisie 2014-2016. Trots? Zeker! Want JongNL Limburg is tevreden over haar plannen. Tevreden omdat de plannen recht doen aan onze leden en vrijwilligers (da achterban) en tevens passen binnen het beleidskader Maatschappelijke Organisaties 2014-2016 'Sociale Bindingskracht in Limburg' van de provincie Limburg. Je leest alle plannen voor de komende laren in dit beleidsplan.

Download de 'Meerjarenvisie 2021-2024'


 

 
Veilig en verantwoord Jeugdwerk

Als JongNL-afdeling wil je een veilige omgeving bieden voor je jeugdleden. Als bestuur ben je verantwoordelijk en zelfs wettelijk verplicht (de zorgplicht) voor de veiligheid en het welzijn van je (jeugd)leden, vrijwilligers en bezoekers te zorgen.
Leden en leiding beschermen moet prioriteit nummer één zijn binnen je club, groep of afdeling.
JongNL en Scouting Limburg hebben een uniek aanbod, op het jeugdwerk gericht, aan schriftelijk ondersteunend materiaal en opleidingen in het kader van veiligheid. Dit aanbod vind je in deze folder.

Download de folder 'Veilig en verantwoord Jeugdwerk' 

 
Autisme en JongNL

JongNL Limburg wil er voor zorgen dat kinderen met autisme in de groepen kunnen meespelen en zich op hun gemak voelen. Behalve dat leiding kinderen met autisme een groot plezier doet, is het ook leerzaam en uitdagend voor leiding zelf. In dit pakketje, bestaande uit 3 onderdelen, vind je de nodige informatie, handvaten en inspiratie om er voor te zorgen dat kinderen met autisme samen spelen bij JongNL.

Bestel het pakket 'Autisme en JongNL' door een email te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

 
Nieuwe ronde, Nieuwe kansen

Het einde van de zomervakantie betekent het opstarten van een nieuw clubseizoen. Als leiding ga je óf met dezelfde groep verder of je start een hele nieuwe groep. Dit boekje geeft tips om er een succesvolle start van te maken.

Download de folder 'Nieuwe ronde, nieuwe kansen'


 

 
Participeren is mee doen!

Meedoen in de samenleving is belangrijk voor het welbevinden van mensen. Ieders mening telt. Luisteren naar de mening van iedereen hoort daarbij. Iedereen de ruimte geven om zich te laten horen.
In deze folder lees en leer je waarom participeren méér zou moeten zijn dan consumeren.

Download de folder 'Participeren is meedoen'


 

 
Op naar een top feestje! Happy Birthday!

Hoe organiseer je een kinderfeestje waar de deelnemers én de organisator een prettige tijd aan beleven en het met een goed gevoel afsluiten?
In dit boekje vind je tips voor een TOP feestje: van leuk tot hilarisch, van actief tot relaxed, van 0 tot 100!

Vier maatschappelijke organisaties vanuit het jeugdwerk in Limburg hebben in dit boekje hun adviezen en ervaringen bij elkaar gebracht om je als opvoeder op weg te helpen. Leuke ideeën en activiteiten, wat past bij welke leeftijd, duurzaamheid en budget, stressvrije organisatie en nog veel meer.

Download de folder 'Op naar een Top Feestje'

 

 
Spreekbeurt: JongNL

De voorbereiding van een spreekbeurt is erg belangrijk. Je kunt niet de avond van te voren 'even' een spreekbeurt maken. 
In deze folder vind je de nodige informatie om goed voor de dag te komen, en natuurlijk staat er de nodige informatie in over JongNL!
We hebben zelfs een JongNL-spreekbeurtpakket wat je kunt aanvragen met allemaal folders, leuke gadgets en natuurlijk uitdeeldingen voor je klasgenoten.

Download de folder 'Tips ter voorbereiding op een spreekbeurt'
 

 
Promotiefolders (A5)

De promotiefolders zijn er in vier versies: algemene informatie over JongNL, wat doet JongNL, lid worden of vrijwilliger worden. De folders zijn A5-formaat dubbelzijdig in full-color gedrukt. De folders kunnen indien gewenst ook aangepast worden met afdelingsinformatie. Informeer bij het bureau naar de mogelijkheden en de kosten. De folders zijn hieronder te downloaden.

Algemene informatie over JongNL 
Wat doet JongNL? 
Lid worden
Vrijwilliger worden

prijs € 0,10 voor de algemene folder, dit is een dubbele folder
prijs € 0,05 voor de overige folders


 
   

 
Huisstijl Handboek

JongNL is de nieuwe eigentijdse schrijfwijze voor Jong Nederland. JongNL is de verzamelnaam voor alle afdelingen en JongNL Limburg. Met de JongNL-huisstijl kan elke afdeling zijn eigen stijl creëren zonder daarbij het belang van een gezamenlijke uitstraling te verliezen. Elke afdeling bouwt aan zijn eigen huisstijl op basis van gezamenlijke bouwelementen, ontwikkeld door JongNL Limburg. Voor het maken van publiciteitsmiddelen zoals folders,  boekjes, brochures, vlaggen, spandoeken kunnen de verschillende bouwelementen gebruikt worden. De mogelijkheden zijn rijkelijk.

Download het 'Huisstijl Handboek'


 

 
Handboek pers en publiciteit 

Kent iedereen JongNL wel? Nog steeds moeten we vaak uitleggen wat JongNL is, wat we doen, hoe we het doen en waarom we
als organisatie bestaansrecht hebben. Je mag gerust stellen dat het algemene publiek niet altijd goed op de hoogte is van wat JongNL. Het is daarom goed om actie te ondernemen en (beter) bekend te maken (aan de inwoners van je dorp of stad) wat JongNL te bieden heeft. Deze handleiding gaat over de externe communicatie van afdelingen met de pers. Dit onderdeel van de communicatie wordt ook wel Publiciteit of PR genoemd. Het is een handleiding, dus niet een compleet stappenplan. Dat kan niet anders, want in elke afdeling is de situatie weer anders. Een standaard-aanpak of kant-en-klaar advies is daarom in deze handleiding niet te geven. Deze handleiding is bestemd voor mensen binnen de afdeling die zich met publiciteit/ imago bezig houden of dat (willen) gaan doen.

Download het 'Handboek voor pers en publiciteit'


 

 
Werven en binden van vrijwilligers
 

Voor veel afdelingen van JongNL is het vinden en vasthouden van vrijwilligers een probleem. Zeker mensen van buiten de club zijn moeilijk te vinden. JongNL Limburg heeft diverse hulpmiddelen ontwikkeld om met dit probleem aan de slag te gaan: het vrijwilligersspel, de quickscan, de workshop en 10 uitgewerkte tips.

Download de folder 'Werven en binden van vrijwilligers'


 

 
Knopen en Sjorringen
 

De belangrijkste knopen en sjorringen op een rij, met handige tekeningen.
Super handig!

Download 'Knopen en Sjorringen'

 

terug naar boven