pinterest twitter facebook socialmedia vertrouwenspersoon

Promotiemateriaal en folders

JongNL is al deccennia lang een springlevende jeugd- en jongerenorganisatie, die zich bezig houdt met de vrijetijdsbesteding van jeugd en jongeren van 4 tot 16 jaar. Met deze expertise heeft JongNL Limburg een breed scala aan verhuurmaterialen samengesteld. Een kinderfeestje, buitenspeeldag, braderie, communifeest of spellendag van de buurtvereniging? Kijk gerust eens rond en maak een keuze uit de vele spelmaterialen, spelpakketten, (spelen)boeken & CD's, promotiemateriaal of boek een workshop.

Wil je iets reserveren? Stuur dan een e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en geef aan welke materialen en voor welke dag/periode je wilt reserveren. Je wordt binnen een paar dagen geïnformeerd over de mogelijkheden. Bellen kan ook met één van de medewerkers van het bureau: 0475 520020.

Nieuwe uitgaven: Werken in Leeftijdsgroepen en Het Kind Centraal (boekje voor ouders)
Onlangs heeft JongNL Limburg twee nieuwe boekjes uitgegeven. In het boekje Werken in Leeftijdsgroepen staat boordevol informatie en begeleidingstips per leeftijdsgroep. Kinderen ontwikkelen zich min of meer volgens vaste lijnen. Iedere leeftijdsgroep heeft zijn eigen kenmerken en mogelijkheden. Download het boekje hier of vraag een exemplaar aan per mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Het Kind Centraal is een boekje speciaal voor ouders. Ouders zijn de beste ledenwervers. Ouders hebben vaak vragen over JongNL die voor ons vanzelfsprekend zijn. Het boekje vertelt het verhaal achter JongNL: de visie, de waarde van ons spel, de opgeleide vrijwilligers, de aandacht voor veiligheid, verzekeringen etc. Download het boekje hier én bestel het boekje voor alle ouders voor slechts € 0,25 per stuk. Klik hier voor de bestelinformatie. 

werken in leeftijdsgroepen     boekje ouders


JongNL promotiemateriaal

 Naar de promotie- en informatiefolders.

 sweater

JongNL sweater
Heerlijke warme hoody. O.a. ideaal voor late kampvuuravonden.
Verkrijgbaar in de maten M, L en XL.

prijs  € 15,00


 

 polsbandjes

festivalbandjes
Ideaal voor herkenbaarheid wanneer je met een groep een uitstapje maakt. Tip: schrjif op het bandje de naam van het kind en het telefoonnummer van de begeleider of ouder.

papier
papieren bandje, met een plakstrip vast te maken
prijs  € 0,10

stof
stoffen geweven bandje, veelkleurig, met een glijsluiting

prijs  € 0,40

 klemmap

A4-klembord
Al je paperassen bij elkaar in deze klemmap. Ideaal voor vergaderingen.


prijs  € 5,00

 schrijfblok

A4-schrijfblok
Voor al je aantekeningen tijdens de JongNL bijeenkomsten en vergaderingen.

prijs  € 2,00

 sticker

JongNL sticker ovaal
Ook te bestellen met de naam van de afdeling erbij. Informeer voor de kosten bij het This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

prijs per 10 stuks  € 0,50

 schrijfgerei

schrijfblokjes - pennen - potloodjes
Altijd pen en papier bij de hand met dit vrolijke setje.

prijs schrijfblokje  € 0,50
prijs JongNL-pen  € 0,50
prijs potloodje      € 0,20

 banner

promotiebanners 
Banners zijn uitschuifbare informatiestandaards van 80 cm breed en zo'n 2.00 meter hoog. We hebben ze met tekst en blanco. De ideale aankleding voor een promotiestand tijdens een open dag, wervings- of promotieactiviteit. De teksten op de banners komen overeen met de teksten in de promotiefolders.

gratis te leen

 skytubes

skytubes
Met een skytube wordt een reclameslang bedoeld, die door middel van een ventilator omhoog wordt geblazen. Een échte blikvanger.

prijs per stuk  € 10,00

 vlag

JongNL vlag
Afmetingen zijn125 x 225 cm. Met twee bevestigingspunten.

prijs  € 35,00
en ook gratis te leen

blokhutbordje

blokhutbordje 
Een opening van een nieuw gebouw of een viering van een jubileum, is een prima aanleiding om je clubgebouw te verfraaien met dit blokhutbordje. Laat zien dat je bij JongNL hoort. Dit aluminium bord is weerbestendig en geschikt om bij de ingang van de blokhut te hangen. 

prijs  € 20,00

 promotiefilmpjes

promotiefilmpjes
Geheel in de nieuwe huisstijl en aansluitend bij het promoten van JongNL, zijn een viertal promotiefilmpjes gemaakt. Ze zijn in te zetten voor het werven van nieuwe leden, voor algemene informatie over JongNL op de eigen website of voor bijvoorbeeld ter introductie van de nieuwe leiding. De filmpjes geven in het kort weer waar JongNL voor staat. Klik hier om ze gratis te downloaden.

gratis te downloaden

 kennismakingspakket

kennismakingspakket nieuwe leiding
Om nieuwe leiding kennis te laten maken met JongNL en JongNL Limburg is een kennismakingspakket samengesteld met diverse informatiefolders.

gratis voor leden

 spreekbeurtpakket

spreekbeurtpakket
Wil jij een spreekbeurt houden over jongNL? Vraag dan het spreekbeurtpakket aan. Je krijgt diverse folders die je kunt gebruiken bij je presentatie. In het pakket zitten stickers om uit te delen, een boekje met leuke spellen en nog veel meer.

gratis voor leden

 fondsendisk

fondsendisk 
Zonder geld organiseer je niets. Om aan gelden te komen buiten de club om kun je gebruik maken van diverse fondsen. Bij JongNL Limburg is de fondsendisk te leen. De fondsendisk biedt het meest complete en betrouwbare overzicht van 688 Nederlandse vermogensfondsen. 

gratis voor leden

terug naar boven

promotie- en informatiefolders 

Onderstaande folders zijn te downloaden. Wil je liever een hardcopyexemplaar, dat kan ook. Stuur een e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met je adresgegevens.

 promotiefolders

A5 promotiefolders
De promotiefolders zijn er in vier versies: algemene informatie over JongNL, wat doet JongNL, lid worden of vrijwilliger worden. De folders zijn A5-formaat dubbelzijdig in full-color gedrukt. De folders kunnen indien gewenst ook aangepast worden met afdelingsinformatie. Informeer bij het bureau naar de mogelijkheden en de kosten. De folders zijn hieronder te downloaden.

Algemene informatie over JongNL 
Wat doet JongNL? 
Lid worden
Vrijwilliger worden

prijs € 0,10 voor de algemene folder, dit is een dubbele folder
prijs € 0,05 voor de overige folders

 groeneboekje

Het groene boekje van JongNL
Eens in de tien jaar publiceert de Nederlandse Taalunie een nieuwe Woordenlijst Nederlandse Taal, beter bekend als 'het groene boekje'. Het groene boekje is de bijbel voor de schrijfwijze van de Nederlandse taal. In diezeflde geest en met een knipoog naar dit boekje, is er nu ook 'Het groene boekje van JongNL'.

In het groene boekje staan de waarden en de methodiek van JongNL annu nu overzichtelijk op een rij. Als je nog eens de vraag krijgt 'Wat is dat egienlijk, dat JongNL', dan is dit boekje het antwoord.


Download het groene boekje van JongNL


lidmaatschapsfolder

Haal meer uit je lidmaatschap 
Ben je leider/vrijwilliger of lid van JongNL, dan wordt er voor jou contributie betaalt aan JongNL Limburg. Wil jij weten wat JongNL Limburg zoal voor jou doet/kan doen? Je leest het in de lidmaatschapsfolder.

JongNL Limburg helpt je onder andere met programmaideeën voor de groep, informatie voor bestuurders, informatie, beantwoorden van vragen en problemen oplossen, eigentijdse provinciale activiteiten, groot assortiment verhuurzaken, gadgets en promotiematerialen in onze webshop, verzekeringszaken en het op orde houden van de ledenadministratie.

Download de lidmaatschapsfolder


 wegwijzer

de wegwijzer van JongNL
Een uitgebreide folder die je de weg wijst in de wereld van JongNL. Wie is JongNL? Hoe zit de organisatie in elkaar (organisatiestructuur)? Maar ook informatie over de contributie, over het opgeven voor een cursus of activiteiten. over verzekeringen, kampvergunning, waarderingstekens en meer.

Download de wegwijzer van JongNL  


 omsag tienerboekje

TienerTop5 
Voor JongNL zijn tiener- of seniorengroepen belangrijk. Nieuwe leiding, dus nieuwe vrijwilligers, komen veelal uit deze groepen voort. Het zijn later vaak de beste vrijwilligers; zij hebben immers zelf ervaren wat JongNL is en wat dit voor de ontwikkeling (ontspanning en ontplooiing) van een kind kan betekenen. Het is dus zaak dat tieners betrokken blijven bij de club. Speciaal voor dit soort situaties is de tienermethodiek ontwikkeld: de TienerTop5. In dit boekje uitgebreide informatie en handleiding over het gebruik van de TienerTop5. Onmisbaar voor alle leidng van een tienergroep!

Download het boekje TienerTop5


 groeieninjongnl

Groeien in JongNL 
JongNL Limburg vindt het belangrijk dat de vrijwilligers binnen de afdelingen, die de wekelijkse groepsbijeenkomsten in de praktijk begeleiden, steeds blijven groeien. Daarom biedt JongNL Limburg haar vrijwilligers een uitgebreid aanbod van workshops en cursussen, met als doel kennis delen en opdoen, ervaringen uitwisselen, het verbreden van het blikveld van vrijwilligers en hen te helpen het aanbieden van activiteiten binnen JongNL plezierig en uitdagend te houden. Vooral het van elkaar leren en het uitwisselen van ervaringen is interessant en motiverend voor vrijwilligers.

In de folder Groeien in JongNL vind je het schema Groeien in JongNL, staat het complete aanbod cursussen en workshops uitgebreid omschreven, staan de kosten overzichtelijk op een rij en lees je hoe je een cursus of workshop kunt aanvragen.

Download de folder Groeien in JongNL

 

JongNL en Scouting gaan voor veiligheid
Als JongNL-afdeling of Scoutinggroep wil je een veilige omgeving bieden voor je jeugdleden. Als bestuur ben je verantwoordelijk en zelfs wettelijk verplicht (de zorgplicht) voor de veiligheid en het welzijn van je (jeugd)leden, vrijwilligers en bezoekers te zorgen. Leden en leiding beschermen moet prioriteit nummer één zijn binnen je club, groep of afdeling.
JongNL Limburg en Scouting Limburg hebben een uniek aanbod, op het jeugdwerk gericht, aan schriftelijk ondersteunend materiaal en opleidingen in het kader van veiligheid.

Download de folder JongNL en Scouting gaan voor veiligheid  (nog niet beschikbaar)


 

verzekeringsfolder
JongNL Limburg voert voor al haar leden, leiding en bestuurders een collectieve verzekering voor ongevallen, rechtsbijstand, wettelijke en bestuurlijke aansprakelijkheid. In deze folder lees je wat deze collectieve verzekering precies inhoudt, voor wie ze bedoeld is, wat het kost en welke mogelijkheden en zijn om via JongNL Limburg aanvullende verzekeringen af te sluiten.

Download de verzekeringsfolder


 huisstijlhandboek

huisstijl handboek 
JongNL is de nieuwe eigentijdse schrijfwijze voor Jong Nederland. JongNL is de verzamelnaam voor alle afdelingen en JongNL Limburg. Met de JongNL-huisstijl kan elke afdeling zijn eigen stijl creëren zonder daarbij het belang van een gezamenlijke uitstraling te verliezen. Elke afdeling bouwt aan zijn eigen huisstijl op basis van gezamenlijke bouwelementen, ontwikkeld door JongNL Limburg. Voor het maken van publiciteitsmiddelen zoals folders, boekjes, brochures, vlaggen, spandoeken kunnen de verschillende

bouwelementen gebruikt worden. De mogelijkheden zijn rijkelijk. Lees meer over de JongNL-huisstijl.

Download het huisstijl handboek


 persenpubliciteit

handboek pers en publiciteit
Kent iedereen JongNL wel? Nog steeds moeten we vaak uitleggen wat JongNL is, wat we doen, hoe we het doen en waarom we
als organisatie bestaansrecht hebben. Je mag gerust stellen dat het algemene publiek niet altijd goed op de hoogte is van wat JongNL. Het is daarom goed om actie te ondernemen en (beter) bekend te maken (aan de inwoners van je dorp of stad) wat JongNL te bieden heeft. Deze handleiding gaat over de externe communicatie van afdelingen met de pers. Dit onderdeel van de communicatie wordt ook wel Publiciteit of PR genoemd. Het is een handleiding, dus niet een compleet stappenplan. Dat kan niet anders, want in elke afdeling is de situatie weer anders. Een standaard-aanpak of kant-en-klaar advies is daarom in deze handleiding niet te geven. Deze handleiding is bestemd voor mensen binnen de afdeling die zich met publiciteit/ imago bezig houden of dat (willen) gaan doen.

Download het handboek pers en publiciteit


 vrijwilligers werven

werven en binden van vrijwilligers 
Voor veel afdelingen van JongNL is het vinden en vasthouden van vrijwilligers een probleem. Zeker mensen van buiten de club zijn moeilijk te vinden. JongNL Limburg heeft diverse hulpmiddelen ontwikkeld om met dit probleem aan de slag te gaan: het vrijwilligersspel, de quickscan, de workshop en 10 uitgewerkte tips.

Download de folder werven en binden van vrijwilligers

 drieluikfolder

drieluikbrochure 'JongNL is trots op Limburg'
Provincie Limburg voert al sinds jaar en dag een op toekomst gericht beleid. Terecht: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! In deze brochure tien goede redenen waarom JongNL én Provincie Limburg beter af zijn met de provinciale koepel JongNL Limburg.

Download de drieluikfolder JongNL is trots op Limburg


 essay

essay 'JongNL over + in het belang van Limburg' 
JongNL Limburg is overtuigd van het belang van haar bestaan en het werk dat zij verricht in en voor de samenleving. Anderhalf duizend vrijwilligers zetten zich wekelijks en belangeloos in voor de samenleving. Daar staan ze zelf geen ogenblik bij stil. Dit kenmerkt hun betrokkenheid bij de Limburgse samenleving en de jeugd van Limburg in het bijzonder. Zelf denken ze niet vaak na over het belang van dit werk. Maar waarom is dat werk van de koepel zo belangrijk? Dit essay geeft een gedegen antwoord op die vraag.

Download het essay JongNL over + in het belang van Limburg

 
meerjarenvisie

meerjarenvisie 2018 - 2022
Met trots presenteert JongNL Limburg haar meerjarenvisie 2014-2016. Trots? Zeker! Want JongNL Limburg is tevreden over haar plannen. Tevreden omdat de plannen recht doen aan onze leden en vrijwilligers (da achterban) en tevens passen binnen het beleidskader Maatschappelijke Organisaties 2014-2016 'Sociale Bindingskracht in Limburg' van de provincie Limburg. Je leest alle plannen voor de komende laren in dit beleidsplan.

Download de meerjarenvisie 2018-2022

terug naar boven
 


 

 

zoeken in deze site

logo 2015 provincie limburg

ANBI

inveiligehanden

veiligheidsvignet