Om uitwisseling en een band tussen de afdelingen te bevorderen zijn er provinciale ledenactiviteiten. Bij deze activiteiten zijn alle leden (uit een bepaalde leeftijdsgroep welkom. De vrijwilligers krijgen de gelegenheid om tijdens de provinciale ledenactiviteiten ideeën op te doen die ze zelf weer kunnen gebruiken in hun groep. Tijdens deze provinciale activiteiten staan uitwisseling en samenwerking centraal.

Project 21
 

Project21 is een vernieuwde activiteit van JongNL Limburg en vervangt het Provinciaal Juniorentoernooi. Omdat er, sinds een aantal jaren, minder districtstoernooien plaatsvinden, neemt het animo voor het Provinciaal Juniorentoernooi af. Het Provinciaal Toernooi moet het immers hebben van de afvaardigingen vanuit de districten. Dat is jammer, want het basisprincipe van het toernooi ‘samenwerken met je team, andere teams uit de hele provincie ontmoeten en (als het een beetje meezit) als winnaar uit de bus komen  (alhoewel meedoen belangrijker is dan winnen) na een intensief weekend boordevol samenwerkings-opdrachten’ geeft deelnemers het échte JongNL-gevoel.

Deze ontwikkeling en de Corona-periode inspireerde ons om de huidige opzet van het toernooi te herzien. Dit hebben we gedaan en met trots lanceren we dit jaar een gloednieuwe activiteit, waarbij het échte JongNL-gevoel nog steeds het ultieme uitgangspunt is: Project21.

Deze kernwaarden blijven behouden:

  • Goed samenwerken met het team is noodzakelijk, alleen dan maak je kans om te winnen;
  • Winnen is leuk, meedoen en de binding met je team ervaren is nóg leuker;
  • De JongNLspelpijlers spel, creativiteit en natuurbeleving zijn leidend in alle opdrachten;
  • Samen buiten koken, blijft onderdeel van het programma;
  • Werken in teams van minimaal 5 en maximaal 9 leden uit groep 6, 7 en/of 8 van de bassischool met een begeleider.

Dit is gewijzigd:

  • Project21 is een dagactiviteit, het toernooi was een weekend met overnachting;
  • Deelnemen is niet meer afhankelijk van de behaalde plaats bij een districtstoernooi. Iedereen kan deelnemen.


Over Project21 - editie 2021!

Vanaf 9.30 uur verzamelen de teams zich op het terrein van BreakOut is Swalmen. Van 10.00 tot 17.00 uur gaan de teams aan de slag met diverse samenwerkingsopdrachten. Vanaf 17.00 uur begint de Outdoorcooking-opdracht. De dag wordt afgesloten met een spectaculaire finale-opdracht.

Gedurende dag dienen verschillende soorten opdrachten uitgevoerd te worden:

  • Doe-opdrachten > Deze opdrachten voer je uit met het team. Met deze opdracht kun je als team punten verdienen;
  • Braintrain-opdrachten > Deze opdrachten vergen logisch denkwerk en puzzel-skills.
  • Uitdagingen > Deze opdrachten bereid je voor met het team. Na de voorbereidingstijd zal één teamlid het team vertegenwoordigen tijdens een spannende centrale strijd;


En verder ….

Eind mei 2021 hebben we, naar alle waarschijnlijkheid, nog steeds te maken met corona-maatregelen. Dat is iets waar we dit jaar sowieso rekening mee dienen te houden. De opzet zal zijn dat de teams los van elkaar de opdrachten uitvoeren en op afstand de uitdagingen met elkaar aangaan. Er is geen fysiek contact tussen de deelnemers van de teams onderling. Er zijn dit jaar dus ook geen sportspelen. Om dat waar te kunnen maken kunnen er dit jaar maar een beperkt aantal teams meedoen. De veiligheid van alle deelnemers en vrijwilligers staat voorop. We zullen er dan ook alles aan doen deze veiligheid te waarborgen. Willen jullie meedoen? Twijfel dan niet en geef je op via PION! Op basis van de geldende corona-maatregelen kunnen wijzigingen in de opzet van deze activiteit nodig zijn. Ingeschreven deelnemers worden hiervan, indien nodig, op de hoogte gesteld.

datum:
locatie:
tijd:
voor wie:
kosten:

11 en 12 juni 2022
n.n.t.b.
-
groep 6, 7 en 8 BO
€-

(-)