Om uitwisseling en een band tussen de afdelingen te bevorderen zijn er provinciale ledenactiviteiten. Bij deze activiteiten zijn alle leden (uit een bepaalde leeftijdsgroep welkom. De vrijwilligers krijgen de gelegenheid om tijdens de provinciale ledenactiviteiten ideeën op te doen die ze zelf weer kunnen gebruiken in hun groep. Tijdens deze provinciale activiteiten staan uitwisseling en samenwerking centraal.

Project 21
 

Project21 is, sinds 2021, een nieuwe activiteit voor JongNL-leden uit de groepen 6, 7 en 8 van de bassischool en vervangt het Provinciaal Juniorentoernooi..
Wil je weten waarom dit vervangen is, of wil je toch nog eens de toernooispelen spelen? Klik hier!

Project 21 is een intensieve dag waarbij samenwerkingsopdrachten de basis vormen voor activiteiten op het gebied van sport en spel, natuurbeleving en creativiteit.

De hele dag ervaren de teams dat échte JongNL-gevoel met als klap op de vuurpijl samen, in de buitenlucht, een eigen potje koken. Het programma van Project 21 is voor elk wat wils want iedereen kan er wel iets van zichzelf in kwijt. We maken er een dag van vol uitdagingen en blijvende herinneringen die de deelnemers op hun JongNL- bucketlist kunnen afstrepen.

In de tweede editie van Project 21 is de rode draad van het programma dat de junioren zo veel mogelijk verschillende buttons gaan verzamelen om aan een eigen keycord te spelden. Hoe tof is dat? Buttons verdienen kan alleen door goed samen te werken.

Teams die echt uitblinken in samenwerken, elkaar vooruithelpen, iemand anders een beurt gunnen of samen tot creatieve oplossingen komen, maken kans op ZELDZAME GOUDEN buttons.
 

AANMELDEN:
VÓÓR 27 mei 2022 via Pion
Let op! Er is plek voor een vastgesteld aantal deelnemers/ teams: vol = vol!
Een team bestaat uit minstens 5 en maximaal 9 leden uit groep 6, 7 en/of 8 van het basisonderwijs en één begeleider.

 


Waarom Project 21 het Provinciaal Juniorentoernooi vervangt?

Tot en met 2019 organiseerde JongNL Limburg het Provinciaal Juniorentoernooi, waar jongens-, meisjes- en gemengde teams uit alle afdelingen konden strijden om de felbegeerde titel 'Kampioen van Limburg'.
In diverse onderdelen konden punten worden gescoord: een uitdagende creativiteitsopdracht, een tocht met verschillende posten, zenuwslopende sportspelen en een breinbrekende braintrain / muziekquiz.
Sinds vorig jaar hebben we het provinciaal juniorentoernooi vervangen voor de activiteit Project 21. De redenen? Vier van de zes districten organiseerden geen (tot weinig) activiteiten meer. Het toernooi was daarom al langer open gesteld voor teams die niet aan een districtstoernooi hadden deelgenomen, maar we merkten dat afdelingen zich dat niet realiseerden met als resultaat dat de deelnemersaantallen sterk terug liepen.

De Toernooispelen
Tijdens het toernooi werden échte JongNL-toernooispelen gespeeld. Spelen die je nergens anders doet en dat maakt het zo leuk! In het overzicht kun je zien welke spellen er afgelopen jaren gespeeld zijn.
Wil je ze nog een keertje spelen? Download dan hieronder de speluitleg van de toernooispelen.


Spelregels van de toernooispelen
Triovoetbal
Drieballenspel
Emmerbal
Burchtbal
Tjoekbal
Americaans Slagbal
Dobbelbalspel
Zwerkbal
Chaosspel

datum:
locatie:
tijd:
voor wie:
kosten:

3 juni 2023
Nederweert
10.00 - 19.00 uur
groep 6, 7 en 8 BO
€ n.n.t.b.

(géén busreis)