Om uitwisseling en een band tussen de afdelingen te bevorderen zijn er provinciale ledenactiviteiten. Bij deze activiteiten zijn alle leden (uit een bepaalde leeftijdsgroep welkom. De vrijwilligers krijgen de gelegenheid om tijdens de provinciale ledenactiviteiten ideeën op te doen die ze zelf weer kunnen gebruiken in hun groep. Tijdens deze provinciale activiteiten staan uitwisseling en samenwerking centraal.

Moonwalk

Een nachtelijke hike die gelopen wordt met bepakking. De tocht voert langs akker- en weilanden, bossen en beken en is zo'n 20 kilometer lang. Deelnemen aan de Moonwalk is een uitdaging. De activiteit is actief en best zwaar. Je kunt kennismaken met andere jongeren, ervaringen uitwisselen en plezier maken.
Kortom .. een activiteit die je tenminste één keer in je leven moeten meemaken.

Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om een fysieke Moonwalk te organiseren. Vandaar dat we een toffe alternatieve Moonwalk hebben ontwikkeld, en nog beter: je kunt hem lopen vanuit jouw eigen blokhut!!

De Code van Ebusch!

De bloedhete zomer van 2020 bracht, naast een hoop plezier, ook de nodige problemen met zich mee: één van de vennen, in het Nationaal Park de Meinweg, is droog komen te liggen. De zonnige periodes de afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat het grondwaterpeil daalt en de natuur snakt naar voldoende water. Door het droog vallen van de vennen komen oude schatten boven water, die normaliter ongezien in het diepe zouden blijven ...
Los jij het mysterie op?

Download hier het verhaal van de Code van Ebusch
Download hier de aanvullende informatie
Download hier hoe alles in z'n werk gaat


Luister hier de PODCAST van de Code van Ebusch:
 

datum:
locatie:
tijd:
voor wie:
kosten:

17 of 18 september 2021
vanuit je eigen blokhut
starttijden tussen 18.00 en 21.00u
vanaf Klas 2 VO
€ 25,00 per team