Kampcursus
voor alle leiding die met een groep kinderen op kamp gaat


Tijdens de kampcursus bekwamen vrijwilligers zich in taken en verantwoordelijkheden als leider/vrijwilliger op kamp. JongNL Limburg wil leiding/vrijwilligers de kans wil bieden zich te bekwamen in een diversiteit aan facetten rondom het kamp. De kampcursus is een belangrijk hulpmiddel voor een vrijwilliger om zich te verdiepen in de aspecten van het kamperen en zich te bekwamen in vaardigheden die onlosmakelijk verbonden zijn met het ‘op kamp gaan’ met een groep kinderen. Leiding is niet alleen bezig met de activiteiten, maar ook met het eten op kamp, hygiëne, slapen en omgaan met elkaar. Er is veel tijd te vullen, dat vergt een specifieke manier van programmeren. Daarbij zijn kinderen dag en nacht in elkaars nabijheid, dat kan voor spanningen zorgen. Het is belangrijk te weten hoe je met al die situaties omgaat.

De traditionele kampcursus is een begrip binnen JongNL Limburg en bestaat uit één lang weekend (van vrijdagavond tot zondagmiddag) bij Buitencentrum de Spar in Haelen. Het programma van de kampcursus is opgebouwd vanuit competenties (combinatie van kennis, vaardigheden en houding) van leiding/vrijwilliger op kamp. Aan competenties zijn programmaonderdelen gekoppeld.

Leren door te ervaren, door en met elkaar, dát is de Kampcursus van JongNL, en moet je een keer meegemaakt hebben!

Klik hier voor de folder.
Deelnemen? Raadpleeg onze agenda als je wilt weten wanneer de volgende cursus gepland staat. Inschrijven gaat via PION.


Meer informatie over deskundigheidsbevordering en de kampcursus of cursus primitief lees je in de folder Groeien in JongNL. Vraag deze aan per mail.