Om uitwisseling en een band tussen de afdelingen te bevorderen zijn er provinciale ledenactiviteiten. Bij deze activiteiten zijn alle leden (uit een bepaalde leeftijdsgroep welkom. De vrijwilligers krijgen de gelegenheid om tijdens de provinciale ledenactiviteiten ideeën op te doen die ze zelf weer kunnen gebruiken in hun groep. Tijdens deze provinciale activiteiten staan uitwisseling en samenwerking centraal.

Kaderschouw

Een ontmoetingsweekend voor de vrijwillers van de 41 plaatselijke JongNL afdelingen. Jaarlijks nemen zo'n 400 vrijwilligers deel aan dit unieke weekend en maar liefst 60 vrijwilligers uit de plaatselijke afdeling maken dit weekend mogelijk.
Het is de feestelijke opening van het jeugdwerkseizoen, bedoeld om 'dank je wel' te zeggen tegen al die vrijwilligers. De activiteit is diep geworteld in de historie en het programma bestaat traditiegetrouw uit een mengelmoes van actie, feest en educatie.

Het doel van de kaderschouw is tweeledig. Enerzijds het bieden van nieuwe, inspirerende activiteiten die goed van pas komen bij de programmering van de wekelijkste groepsbijeenkomsten in het kader van jeugd- en jongerenactiviteiten. Anderzijds is het de feestelijke opening van het nieuwe jeugdwerkseizoen, waarbij JongNL Limburg haar kaderleden en groepsleiders in de gelegenheid stelt ervaringen uit te wisselen.

Zodra er meer informatie beschikbaar is over de Kaderschouw 2022, vind je die natuurlijk hier.

datum:
locatie:
tijd:
voor wie:
kosten:

17 en 18 september 2022
JongNL Neer
-
kaderleden van JongNL
€ n.n.t.b.