Om uitwisseling en een band tussen de afdelingen te bevorderen zijn er provinciale ledenactiviteiten. Bij deze activiteiten zijn alle leden (uit een bepaalde leeftijdsgroep welkom. De vrijwilligers krijgen de gelegenheid om tijdens de provinciale ledenactiviteiten ideeën op te doen die ze zelf weer kunnen gebruiken in hun groep. Tijdens deze provinciale activiteiten staan uitwisseling en samenwerking centraal.

JongNL FilmFestival

Het JongNL FilmFestival is een geweldige activiteit waarbij groepjes in de eigen afdeling aan de slag gaan met het maken van een filmpje op een eigen gekozen buitenlocatie. Het FilmFestival is voor leden uit groep 8 BS, 1e en 2e klas van het VO.  
 

JONGNL FILMFESTIVAL
Het JongNL FilmFestival is een geweldige activiteit waar je in je eigen afdeling aan kunt werken. Groepen gaan zelf, in de eigen blokhut, aan de slag met het maken van een filmpje. Na aanmelding ontvangt elke groep, die minimaal uit 4, maximaal uit 8 jongeren en minstens één (bege-)leider moet bestaan, het filmthema en een paar instructiefilmpjes. Aan de hand van de instructiefilmpjes kan elke groep, tijdens de groepsavond(en), aan de slag met het maken van hun eigen, te gek, creatief, ludiek filmpje dat maximaal 3 minuten mag duren. De filmpjes kunnen gewoon gemaakt worden met de telefoon of tablet.

FILMGALA MET RODE LOPER IN DOK6 IN PANNINGEN
Op zondag 14 mei om 19.00 begint het JongNL FilmGala. Hier worden alle groepen, leiders, ouders, familie en vrienden uitgenodigd om alle ingezonden filmpjes te komen bekijken en te zien wie de winnaar wordt van het FilmFestival 2019. De rode loper zal uitliggen, dus kom in je feestelijkste outfit. De groep die de meest originele entree maakt wordt beloond.

AANMELDEN IN JANUARI & FEBRUARI 
Aanmelden kan van 1 januari tot 24 februari via PION.
Op maandag 27 februari ontvangen alle aangemelde groepen het FILMTHEMA en de instructiefilmpjes, waarna de groepen zelfstandig aan de slag kunnen om een script te bedenken, filmlocatie(s) te zoeken, te filmen en te monteren.

Uiterlijk 1 mei dienen alle filmpjes ingeleverd te worden bij JongNL Limburg. De filmpjes zullen in de laatste week voor het Gala allemaal een week lang op het Youtubekanaal en de facebookpagina van JongNL Limburg geplaatst worden. Door de likes die toebedeeld worden aan de filmpjes zal er een ranking ontstaan. Deze ranking zal meetellen tijdens de jurering. Voor meer informatie kijk op jongnl.nl, mail naar info@jongnl.nl of bel 0475 520020.

DE KOSTEN
De kosten voor deelnemers en bezoekers zijn € 5,00 voor het FilmGala. Dit is inclusief welkomstdrankje en een avondvullend programma in de Theaterzaal van Dok6 in Panningen. Iedereen is welkom! Ook ouders, familie en vrienden van de deelnemers, maar ook leden en leiding die niet hebben meegewerkt aan het filmpje.

BELANGRIJKE DATA

• Inschrijven Van 1 januari t/m 24 februari
Aan de slag 27 februari
Inleveren filmpje 1 mei
Stemmen maar! Vanaf 8 mei
• FilmGala 14 mei bij Dok6 in Panningen!

datum:
locatie:
tijd:
voor wie:
kosten:

14 mei 2023
Dok6 - Panningen
19.00 - 21.00 uur
groep 8 BO en klas 1 en 2 VO
€ 5,00 per deelnemers / bezoeker