Om uitwisseling en een band tussen de afdelingen te bevorderen zijn er provinciale ledenactiviteiten. Bij deze activiteiten zijn alle leden (uit een bepaalde leeftijdsgroep welkom. De vrijwilligers krijgen de gelegenheid om tijdens de provinciale ledenactiviteiten ideeën op te doen die ze zelf weer kunnen gebruiken in hun groep. Tijdens deze provinciale activiteiten staan uitwisseling en samenwerking centraal.

JongNL FilmFestival

Het JongNL FilmFestival is een geweldige activiteit waarbij groepjes in de eigen afdeling aan de slag gaan met het maken van een filmpje op een eigen gekozen buitenlocatie. Het FilmFestival is voor leden uit groep 8 BS, 1e en 2e klas van het VO.  

Na aanmelding ontvangt elke groep, die minimaal uit 4, maximaal uit 8 jongeren en minstens één (bege)leider bestaat, het filmthema en de instructiefilmpjes. Aan de hand van deze instructie-filmpjes kan elke groep, tijdens de groepsavond(en), aan de slag met het maken van een eigen, te gek, creatief, ludiek filmpje dat maximaal 3 minuten mag duren. De filmpjes kunnen gewoon gemaakt worden met de telefoon of tablet. In verband met de geldende coronamaatregelen dient het filmen buiten te gebeuren. De klok gaat vooruit dus het is ’s avonds langer licht. En opnames buiten zijn beter van kwaliteit, dus buiten filmen is sowieso een goed idee.
 

FILMGALA MÉT RODE LOPER IN DOK6 IN PANNINGEN
Op zondag 15 mei om 19.00 begint het JongNL FilmGala.
Hier worden alle groepen, leiders, ouders, familie en vrienden uitgenodigd om alle ingezonden filmpjes te komen bekijken en te zien wie de winnaar wordt van het FilmFestival 2022.
De rode loper zal uitliggen, dus kom in je feestelijkste outfit. De groep die de meest originele entree maakt wordt beloond.

AANMELDEN VÓÓR 3 april
Aanmelden kan tot 3 april via PION. Daarna heeft het groepje ruim een maand de tijd om een script te bedenken, filmlocatie(s) te zoeken, te filmen en te monteren. Uiterlijk
twee weken voor het gala dienen alle filmpjes ingeleverd te worden bij JongNL Limburg. De filmpjes zullen dan allemaal een week lang op het Youtubekanaal en de facebookpagina van JongNL Limburg
geplaatst worden. Door de likes die toebedeeld worden aan de filmpjes zal er een ranking ontstaan. Deze ranking zal meetellen tijdens de jurering.

DE KOSTEN
De kosten voor deelnemers en bezoekers zijn € 5,00 voor het FilmGala. Dit is inclusief welkomstdrankje en een avondvullend programma vol entertainment in de Theaterzaal van Dok6 in Panningen. Iedereen is welkom! Ook ouders, familie en vrienden van de deelnemers, maar ook leden en leiding die niet hebben meegewerkt aan het filmpje.

BELANGRIJKE DATA:
 

  • Inschrijven: vóór 3 april
  • Inleveren filmpjes: Vóór 6 mei
  • Stemmen maar! Vanaf 9 mei
  • FilmGala: 15 mei 2022

datum:
locatie:
tijd:
voor wie:
kosten:

14 mei 2023
Dok6 - Panningen
19.00 - 21.00 uur
groep 8 BO en klas 1 en 2 VO
€ n.n.t.b. per deelnemers / bezoeker 

JongNL FilmFestival

 

Promotiefilm KnalFilmFestival   Bekijk hieronder de films die gemaakt zijn op 5 oktober in Dok6 in Panningen:
 

 

 

 
Filmpje KresjTV