pinterest twitter facebook socialmedia vertrouwenspersoon

Het Mysterie van de Krachtige Kraal

krachtige kraalDeze zomer op kamp?
Zoek je nog een spannend kampthema?

Het Mysterie van de Krachtige Kraal is een superspannend verhaal met spelactiviteiten kant en klaar beschreven in een handige map!! Voor slechts € 15,00 exclusief verzendkosten aan te vragen bij JongNL Limburg!


Wat is een kampthema?
Wil je je dit jaar niet buigen over een spannende verhaallijn, de invulling van de speurtocht, de sportdag, het kampvuur, het kamplied, creativiteitsideeën en zo meer? Wij hebben het verhaal van de Mysterie van de Krachtige Kraal handig en overzichtelijk beschreven in een map. In de map vind je het verhaal met per dag uitgewerkte sportieve en creatieve spellen, knutsels, suggesties voor aankleding, patronen voor kostuums en zo meer. De map is geschikt voor kinderen vanaf groep 3 van de basisschool.
 
Korte samenvatting van het verhaal: Het Mysterie van de Krachtige Kraal!!
De leiding bezoekt, ter voorbereiding, het kampterrein. Ze ontmoeten een vreemde professor die een ketting met een Krachtige Kraal bezit. Hij wordt op de hielen gezeten door een mysterieus rood figuur en is bang. Hij vraagt hulp aan de leiding om de kraal veilig in de Toekomst te krijgen. De leiding belooft de professor om spoedig terug te keren, met de kinderen, zodat ze hem met z’n allen kunnen helpen bij het volbrengen van zijn opdracht: ‘Het veilig stellen van de Krachtige Kraal’.

Op kamp beleven de kinderen samen met de vreemde professor het ene avontuur na het andere in verschillende tijdsperioden uit de geschiedenis. In de Keltische tijd ontdekken de kinderen scherven, kettingen, speren en pijlen waarmee ze allerlei spellen doen. In de nacht maken Romeinen de kettingen buit. In ruil voor goudstukken die gewonnen worden tijdens een Romeinse zeskamp, krijgen de kinderen de kettingen terug maar ... Waar is de Krachtige Kraal? Door toedoen van een kruidenvrouw belanden ze in de Riddertijd bij een bruiloft. Ze komen er achter dat de kraal in handen is van een mysterieus rood figuur. Kennen de kinderen dit figuur? De bruiloft verloopt anders dan gepland. De Koning belooft de professor te helpen met het vinden van de Krachtige Kraal. De volgende dag is de professor spoorloos. Bokkenrijders hebben de professor gevangen gezet. Natuurlijk lukt het de kinderen de professor te bevrijden. Samen brengen ze de Krachtige Kraal naar het land aan de overkant van de rivier, de Toekomst. De Krachtige Kraal bevat een belangrijke boodschap ...

Promotiefilm en het lied
beluister hier het lied van de Krachtige Kraal

Kampmap bestellen
Het kampthema is geschikt voor alle JongNL groepen, maar kan ook besteld worden voor onderwijs, kindervakantiewerk, scoutinggroepen, buurtverenigingen en zo meer. De map kost € 15,00 exclusief € 7,50 verzendkosten. Wil je de kampmap bestellen, maak het bedrag over (€ 15,00 bij ophalen in Melick en € 22,50 bij verzending) op IBAN-nummer NL57 RABO 0144 1014 67 t.a.v. Stichting JongNL Limburg o.v.v. Krachtige Kraal. Stuur dan je gegevens: naam, telefoonmunner en postadres per mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Zodra het geld binnen is, wordt de map verstuurd.
 
Polsbandjes bestellen
Als uitnodiging voor de kinderen, kunnen er polsbandjes besteld worden. Dit zijn lintjes met daarop de tekst: ‘Krachtige Kraal’ (denk aan festivalbandjes). Het is leuk om deze de kinderen te geven ‘als toegang tot het kamp’, zodat professor Privius zeker weet dat hij met de kinderen van JongNL te maken heeft. Maar het is tevens leuk als aandenken na het kamp.

De polsbandjes kunnen per 10 besteld worden voor € 1,00 dus € 0,10 per bandje. Geef het aantal dat je wilt bestellen door per mail.

zoeken in deze site

logo 2015 provincie limburg

ANBI

inveiligehanden

veiligheidsvignet